Napokon dvorana najmlađima, napokon!

U HAAK Mladost već dugo pričamo i molimo predstavnike drugih klubova da shvate da pričamo o atletskoj budućnosti u Zagrebu. Pričamo da je najvažnije zimi osigurati uvjete ne samo najboljima, nego i najmlađima, da normalno treniraju. Dugi smo se niz godina snalazili s “tunelom” na vrhu bazena Mladosti, pa jedno vrijeme s dvoranom KIF-a, pa smo pomislili da će pamet prevladati i da će nakon izgradnje atletske dvorane na Velesajmu klinci dobiti svoj termin. Nisu. Misao da u jesen privlačimo djecu u klubove, a da ih odmah s prvim niskim temperaturama gubimo jer nemaju gdje trenirati kvalitetno nije se “primila” u glavama zagrebačkih trenera. Po njima, ili barem po većini, bolje je da dvorana bude prazna, nego da u njoj nađemo termin za djecu, za najmlađe.

Ipak, novi su vjetrovi zapuhali, nove su odluke donesene, u čast toj ideji. Od idućega tjedna i najmlađi atletičari imaju svoj termin na Velesajmu. Odlučila je to Stručna komisija ZAS-a, na sastanku 16. studenog i treba im na tome čestitati, iako im je trebalo toliko dugo….
Sad će klinci imati pun ugođaj prave atletike, prave dvorane, pravih staza i zaletišta, u slavu zagrebačke atletike i u budućnosti, a ne samo egoistične sadašnjosti.