ZAHTJEV ZA OČITOVANJEM HAS-a

HAAK Mladost je poslao Zahtjev za očitovanjem HAS-a, predsjedniku Ivanu Veštiću, direktoru Mladenu Kataliniću, članovima IO i Natjecateljske komisije, te famoznom „Uredu HAS-a“. Ovdje ga objavljujemo u cjelosti:

 

Poštovani,

HAAK Mladost se na vrijeme kandidirao i odlukom HAS-a dobio organizaciju PH u hodanju 2.10.2021., na Jarunu.

HAS je, nakon te odluke promijenio sustav natjecanja, što nam je potvrdio i Arbitražni sud HOO-a svojom odlukom. HAAK Mladost je, iako je time značajno umanjen trud kluba da razvija hodačke discipline i iako smo ostali sa smanjenom mogućnosti sportskog kompenziranja uloženih sredstava u sportsko hodanje ostao organizatorom PH u sportskom hodanju 2.10.2021, na Jarunu, ne želeći odustati od makar i okljaštrenog PH (prema našem i prema razmišljanju Arbitražne komisije HOO-a).

Sad, međutim, ponovo neobjašnjivo HAS odlučuje o skidanju još jedne discipline s raspodjele medalja?

Raspis, koji je radio HAS, naime, ukazuje da se utrka na 20km žene neće vrednovati kao disciplina PH i neće biti podijeljene medalje, budući da je PH u toj disciplini „održano u Dudincima 20.3.2021.“?

Molimo očitovanje, budući da su na „PH“ u Dudincima (Slovačka) nastupili isključivo atletičarke i atletičari jednoga hrvatskog kluba, a PH na Jarunu, 2.10.2021. ipak okuplja predstavnike svih hrvatskih klubova koji razvijaju sportsko hodanje.

Kako je PH za 2 dana, molimo ŽURNO očitovanje.

Ujedno molimo da nam u najskorijem roku pošaljete Zapisnik Skupštine HAS-a, održane u Zagrebu u hotelu Internacional 14.rujna 2021.

 

Iskreno, ne očekujemo da će itko odgovoriti, takav je jednostavno stil rada u HAS-u.

jo