Sandrina muka za peto zlato!

Nije bilo lako pratiti natjecanje diska, niti na TV ekranu, niti u Berlinu na stadionu. Nije. No, pamti se konačni rezultat, pamti se zlato, pamti se da je Sandra Perković, članica HAAK Mladost iz Zagreba prva u povijesti koja je osvojila 5 zlata za redom!!! Ima ih i s više zlata, ali ne za redom, ne u istoj disciplini. Bravo, Sandra! I Sandra se uklopila u vizionarsko predviđanje iz redova HAS-a, u kojem 22 hrvatskih predstavnika u Berlinu ide stjecati iskustvo, ali da se očekuju ukupno 3 finala i jedna medalja. Stvarno je teško bilo to predvidjeti i definitivno označava napredak.

Dobro, neka se oni bave sobom, mi ćemo slaviti Sandru, iako nije nam bilo lako:

U prvoj seriji Sandra pogađa mrežu, jako je nervozna, iz nje izbija ljutina. Nadine Mueller je prva sa 62.00 metra. Nijemica izgleda napaljeno do kraja.

U drugoj seriji, malo se Sandra sabrala, disk je izletio ispravno, kratko, ali Sandra i dalje izgleda ljuta i nervozna, ipak ide na sigurno, da ostane među 8, to je važno. Baca 59.09. Je li uopće bacila slabije ove sezone? Mueller popravlja rezultat na 63.00 metra, svoj najduži hitac sezone. I, ono što nismo htjeli vidjeti - Craft ide na drugo mjesto s 59.73.

Sandra u trećoj seriji baca 59.79, vraća se na srebrnu poziciju, no grč je vidljiv na vrhu tribina, a naravno i među navijačima iz kluba koji su tik uz bacalište. Nijemica Vita baca sjajnih (za nju) 61.23 i dolazi na drugo mjesto. U tri serije niti jednom preko 60 metara, a tri Nijemice su na prve 4 pozicije. Očito su se spremale za ovaj dan. Mueller prva, Vita druga, Craft četvrta.

Četvrta serija. Mijenja se redoslijed bacanja, Sandra baca šesta. Mreža. Vidjelo se da to neće biti dobro i prije ispuštanja diska. Edis iz gledališta viče da pusti noge da vrte, da će ruka napraviti svoje, da nema problema, da se smiri.
Peta serija. I dalje Nijemice drže vrh, ide se od osmoplasirane nakon treće serije prema vrhu, ali se poredak dosta mijenja u "donjem domu". Sandra baca šesta. Sjedi sa strane i koncentrira se, drži toplinu. Dosta brzo sve atletičarke bacaju, ali je mali zastoj baš prije bacanja četvrtoplasirane Craft. Nema veze, jer Sandrin disk leti tik uz mrežu (niti 10 cm...), pada na 67.62!!! Prva je!

Sad je, uoči šeste serije puno lakše, nema pritiska, nitko ne može baciti bolje od Sandre, osim - Sandre. Mijenja se redoslijed bacanja, Mueller baca prije Sandre, Sandra je zadnja. Nijemice slave 2 medalje (Mueller 63.00 i Craft 62.46 u zadnjoj seriji). Sandrin disk pada na 40 metara, ali ZLATNA je!!!

Baš si nas držala u napetosti, DiscusQueen...ali slavimo s tobom. Ogrnuta hrvatskom zastavom zasluženo trči stazom u Berlinu, fotografira se s Nijemicama.

Mladost je sretna, ipak je Sandra naša! Sandrina zlatna medalja bit će joj obješena oko vrata u nedjelju popodne, na Olimpijskom stadionu, uz hrvatsku himnu.

Video sadržaj