Ruža i Zvone različito u Beogradu

Atletski savez Srbije je u Beogradu 18. veljače organizirao 2. otvoreno dvoransko prvenstvo Srbije. Odlična prilika za naš dvojac Mateo Ružić i Zvonimir Ivašković da se iskušaju u relativno jakoj konkurenciji.

Zvonimir Ivašković istrčao je svoju najbržu ovosezonsku utrku na 60 metara, čime je pokazao porast forme, a kako od lani ima istrčanu normu za EP, za očekivati je da će nakon ovakve predstave biti izabran da nastupi i na EP u Beogradu. Doduše, možda će izbornik pričekati Prvenstvo Balkana koje nam dolazi ovoga vikenda (također u Beogradu) za konačnu odluku. Ipak, ne smijemo ne spomenuti taj rezultat – 6.81 sek, u vrlo solidnoj komkurenciji, te prvo mjesto! Iako mu ovaj rezultat nije ni među prvih 10 najboljih rezultata u karijeri, ipak je za ovu fazu priprema za Balkanijadu i, nadamo se, EP, važan. Zvone je u Bogradu ove sezone, još 15. siječnja trčao 6.83, nakon toga ima niz sporijih utrka, ali ovaj je rezultat dobar pokazatelj. Nadamo se i direktoru reprezentacije.

U jakoj konkurenciji na 400 metara, Mateo Ružić je trčao 48.73 sek, što je bio ukupno 3. rezultat natjecanja, iza domaćeg trkača Miloša Raovića (47.36 sek.) i Tunižanina Zieda Azizija (48.34 sek). Nakon ovogodišnjih bržih utrka, izgleda da je Mateo malo zastao, no ovakav je rezultat očekivan u ovoj fazi priprema za veliko natjecanje. Podsjetimo, do sad je Mateo Ružić trčao 47.56 u Beču, pa tjedan dana potom ponovo u Beču 47.51, potom 47.57 u Budimpešti, onda dolazi fantastičnih 46.74, najbrža utrka u dvorani od kad je Hrvatska samostalna, pa na kraju i ovaj rezultat iz Beograda.

Dolazi nam brzi vikend, čak dva velika natjecanja, navijajmo za Mladostaše. I u Splitu na Zimskom bacačkom prvenstvu i u Beogradu na Prvenstvu Balkana.