Hanžek: 3 Mladostaša, 2 prva mjesta, rezultat sezone!

Na zagrebačkom atletskom mitingu, "Hanžeku", na našem stadionu 6. rujna, nastupilo je troje Mladostaša. Ostvarene su dvije pobjede, doduše i 2 posljednja mjesta, ali s najboljim rezultatom sezone, no krenimo redom.
Sandra Perković završila je super uspješnu sezonu nastupom u kojem je od prvoga hica dominirala i dala do znanja da joj je cilj - pobjediti. I pobjedila je u bacanju diska, bacivši spravu 67.86 metara, ispred Nijemice Nadine Mueller, koja je uspjela ubilježiti 62.46 m i drugoplasirane s OI u Riju, Francuskinje Meline Robert-Michon (61.42 m).

Sandra: "Bilo je hladno i nisam mogla napraviti željeno - baciti disk preko 70 metara. Sad se povlačim na odmor i terapiju. Iduća godina mi neće biti kao ova, neću loviti pobjede na svim mitinzima, nego se koncentrirati na SP u Londonu. Pripreme, kako sad stvari stoje, mogu obaviti u cjelosti u Hrvatskoj."

Drugi Mladostaš, koji je ubilježio pobjedu u svojoj disciplini je Mateo Ružić, na 400 metara. Najbolji u Hrvatskoj ove godine i na kraju sezone je, u nacionalnoj utci, pojačanoj sa Slovencem Jernejom Jerasom bio najbrži, s vremenom 47.55, ispred imenjaka Kovačića 48.21 sek. i Hrvoja Čukmana 48.27 sek. Svi su rezultati znatno slabiji od najboljih ovogodišnjih (Mateo Ružić imao je najbolji rezultat sezone 46.31 sek.), no - kraj je sezone.

Zadnji Mladostaš koji je jedini nastupio u 2 discipline, u obje je do cilja došao posljednji, no trčati na 100 metara protiv Asafe Powella, a na 200 protiv Christopha Lameitrea (uz sve ostale vrhunske sprintere), već je samo po sebi velika čast, ali se Zvonimir nije samo tako dao. Na 100 metara Zvonimir je istrčao 10.80, na 200 metara 21.50 - najbolji rezultat sezone!

Dakako, oduševili su nas i ostali hrvatski atletičari, Ivan Horvat svojim rekordom, Andrea Ivančević drugim mjestom, a sve rezultate pogledajte na službenim stranicama Hanžeka (www.zagreb-meeting.com)