Srebrna medalja za Sandru Perković

Peking (25.08.2015.) – Petu medalju na svjetskim prvenstvima za Hrvatsku atletiku osvojila je danas Sandra Perković u finalu bacanja diska. U izuzetno dramatičnom finalu Sandra je osvojila srebrnu medalju s hicem od 67,39 m u posljednjoj šestoj seriji. Pobijedila je Kubanka Denia Caballero koja je već u prvoj seriji bacila pobjednički hitac od 69,28 m koji je bio nedostižan do kraja natjecanja za njezine protivnice. Broncu je osvojila Njemica Nadine Müller sa 65,53 m iz, također, prve serije.

Sandra je u prvoj seriji bacila disk u mrežu, u drugoj seriji baca 65,35 m što ju pozicionira na 3. mjesto. U trećoj seriji sandrin disk ponovo završava u mreži kao i u petoj seriji. Četvrti hitac bio je 65,37 m i Sandra ulazi u zadnju seriju kao trećeplasirana. Tada druga Kubanka Yaime Perez baca 65,46 m i Sandra pada na četvrto mjesto. Ali u svom posljednjem hicu Sandra postavlja stvari na svoje mjesto i osvaja srebrnu medalju.

Druga je to medalja Sandre na svjetskim prvenstvima jer je prije dvije godine u Moskvi osvojila zlato. Ujedno je to i šesta medalja na velikim natjecanjima za Sandru od 2010. godine i jedina srebrna, ostale su zlatne. Da podsjetimo Sandra je aktualna olimpijska pobjednica, zlatna na SP u Moskvi i trostruka europska prvakinja.