Matija Gregurić osvojio broncu u bacanju kladiva

Eskilstuna (17.07.2015.) - Drugog dana Europskog juniorskog prvenstva osvojena je i prva medalja za hrvatsku atletika na ovom Prvenstvu. Matija Gregurić je u finalu bacanja kladiva (6 kg) osvojio brončanu medalju hicem od 77,35 m u trećoj seriji. Matija je tako svojoj kolekciji dodao još jednu veliku medalju, a podsjetimo da je bio i mlađejuniorski svjetski prvak. Zlato je danas osvojio Mađar Bence Halasz s rekordom prvenstava 79,60 m, a srebro Španjolac Miguel Alberto Blanco sa 79,05 m.

U drugom "našem" finalu danas nastupila je Ivana Mužarić i to bacanju diska gdje je s hicem od 47,81 m osvojila 8. mjesto. Zlato je osvojila Njemica Claudine Vita sa 57,47 m, srebro Slovenka Veronika Domjan sa 56,63 m, a treće Ruskinja Anastasiya Vityugova sa 54,21 m.

U polufinalu na 400 m nastupio je Mateo Kovačić kojem je za samo 4 stotinke sekunde "pobjeglo" finale. Mateo je bio 5. u svojoj skupini sa 47,52 što je bilo dovoljno za ukupno 9. mjesto polufinala.

A jutarnje kvalifikacije bile su uspješne za naše predstavnike. U kvalifikacijama skoka s motkom Danijel Buhin uspio se plasirati u finale s osobnim rekordom 5,05 m što je ujedno i treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj. S ovim skokom podijelio je 6. mjesto u današnjim kvalifikacijama. Uspješno je danas nastupila i Anamari Kožul koja se s osobnim rekordom 60,88 m i ukupno 9. mjestom plasirala u finale bacanja kladiva.