Mateo pobjednički!

U Erzurumu, turskom domaćinu posljednje zimske Univerzijade je trčano Balkansko prvenstvo u štafetama i Sprint kup. Mateo Ružić bio je član pobjedničke hrvatske štafete u kojoj su još trčali David Šalomon, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić, s vremenom 3:10.77, ispred Turske, 3:11.53 i Rumunjske, 3:11.64. Samo te 3 štafete su nastupile, ali ipak je to najbolji rezultat sezone u Hrvatskoj, jer do sad najbolji je bio Agramov rezultat iz Splita, istrčan 17. lipnja – 3:20.65. Na toj jestvici naša je štafeta HAAK Mladost na 20. mjestu: Petar Zirdum, Domagoj Mutić, Mateo Ajdin i Manuel Jandroković su u Zadru, 24.ožujka imali rezultat 3:46.27.

Više...

Idemo bodriti Sandru!

Naša Sandra se marljivo priprema za dobar rezultat i medalju na EP u Berlinu, od 7. do 12. kolovoza, iako zapravo dio prednatjecanja počinje već 6.8. popodne.

I mi, članovi kluba se pripremamo otići u Berlin i bodriti Sandru. Želimo joj od sveg srca peto zlato za redom na europskim smotrama, nadamo se da će nas u grotlu berlinskog stadiona vidjeti i čuti kad to bude najpotrebnije.Sandrine kvalifikacije su 9. kolovoza ujutro, u 9:30 ili 11:00 sati, a finale je 11. kolovoza u 20:25 sati.

Više...

Novo Mesto za međunarodni "štih"

Nekoliko naših članova (David Siljan, Martina Dadić, Arno Marković, Jan Marković, Blanža Grgić, Mateo Ajdin, Domagoj Mutić, Grigor Stojaković i Mario Mlinar) nastupilo je međunarodnom atletskom mitingu u Novom Mestu, u Sloveniji, 4. srpnja, a Blanža Grgić, Mateo Ajdin i Martina Dadić osvojili su prva mjesta u svojim disciplinama. Dobar međunarodni štih, posebno za naše mlade natjecatelje!. Evo rezultata:

Više...

Mateo opet u reprezentaciji, Marija bez finala na EP, ali s dobrim rezultatom

Naš odlični 400 metraš, Mateo Ružić, pozvan je da bude dio hrvatske izabrane vrste na natjecanju štafeta i međunarodnom mitingu u turskom Erzurumu, 14./15. srpnja. Tamo se održava Prvenstvo Balkana u štafetama uz atletski miting. Uz Matea nastupaju atletičari koji imaju normu ili su blizu norme za EP, pa će ju u Erzurumu pokušati ostvariti. Kao što to HAS ističe, ovo je put da se ojača cijela hrvatska reprezantacija u pripremi za Ekipno EP u Varaždinu iduće godine.

Više...