Mladost treća u Hrvatskoj!

Hrvatski atletski savez tradicionalno bilježi 10 kategorija vrednovanja rezultata i uspjeha hrvatskih klubova kroz kalendarsku godinu, pa ocjene u svakoj od njih zbirno daju poredak klubova na kraju godine. Mladost je 2021.završila na trećem mjestu!

Poredak na vrhu je očekivan: Agram je prvi, Dinamo-Zrinjevac drugi, a iza nas su ostali Kvarner, Sloboda, Zagreb, Slavonija-Žito, Sljeme, Svetice itd. Dakle čak 6 zagrebačkih klubova u prvih 10, od ukupno 93, koliko ih je ocjenjivano.

Mladost je, prema bodovnim ljestvicama HAS-a ostvarila najveći napredak od 2020., a to nam je i bio cilj kad smo prije godinu i pol krenuli u obnavljanje kluba i rezultatski, a ne više samo financijski. Nastavljamo tim smjerom i u 2022. Nitko iz kluba nije otišao u prijelaznom roku, a dobili smo novu, jaku, žensku snagu prvenstveno u skoku motkom, ali i u drugim disciplinama, koje ćemo njegovati, prvenstveno srednje i duge pruge.

Na Skupštini kluba, koja je održana posljednjeg dana stare godine, usvojen je financijski plan za 2022., ali je istodobno iznesen plan razvoja atletskog pogona i ulaganja u trenerski kadar, kao vrlo bitnog dijela razvoja i napretka kluba. O našoj najboljoj, Sandri Perković ne treba trošiti previše riječi, ona je trenirala i na Staru godinu, posvetila se ovoj godini, koja joj donosi i svjetsko i europsko prvenstvo, uz Dijamantnu ligu. Ostali članovi kluba na njezinom primjeru mogu samo učiti kako se ozbiljno trenira i shvaćaju obaveze koje slijede. Dakako, njezino četvrto mjesto u Tokiju donijelo nam je prvo mjesto u kategoriji plasmana od 4.do 16.mjesta, a da je bilo jedno bolje, onda bi Mladost participirala u kolumni „međunarodne medalje“. Ovako je ta kolumna ostala prazna, pa Mladost sa zapravo samo 9 kategorija ostvaruje ukupno treće mjesto, dok recimo Dinamo-Zrinjevac i Kvarner jedini imaju bodove u svih 10 kategorija.

I dok smo još kod tablica, Mladost je i po kriteriju organizacije natjecanja skupila najviše bodova od svih hrvatskih klubova. Naša gostoljubivost postala je već klasika, jer se svi u klubu trude odraditi svoj posao na najvišoj mogućoj razini. Pitanje je hoće li se taj trend nastaviti nakon odluke HAS-a da se ubuduće pogreške u organizaciji natjecanja kažnjavaju visokim novčanim kaznama. Naime, jednostavnije je onda ništa ne organizirati, nego dokazivati da pogrešaka nije bilo, ili da su nehotične ili da nisu utjecale na natjecanje, a takvih je najviše.

No, godina je tek počela...Mladost u nju kreće s visokim kriterijima!

Potpune tablice i podatke možete vidjeti na: Poredak klubova HASoredak klubova HAS i Top 10 HAS