Sandra, čudo olimpijskih igara

U Londonu, 2012., Sandra je u kvalifikacijama bila treća. Bacila je 65.74, a to je bio jedini ispravan hitac u njezinoj cijeloj seriji. U finalu je Sandra i opet titrala našim osjećajima i željama. No i taj jedan jedini ispravan hitac bio je dovoljan za zlato! Sandra je u finalu, u trećoj seriji bacila 69.11, tada je to bio hrvatski rekord, ali puno bitnije od toga - to je bilo olimpijsko zlato!

Nakon Londona, u Riju na OI, Perković ponavlja neizvjesnost kvalifikacija iz Londona i baca (i opet) jedan jedini ispravan hitac, 64.91, u trećem pokušaju kvalifikacija. Finale je bilo skroz neizvjesno. Sandra je bacila disk 69.21 metar daleko, u 3. seriji, a to joj je bio jedini ispravan hitac. S dva je ispravna hica u cijelom natjecanju postala olimpijska pobjednica!

U kvalifikacije Tokija je krenula s velikom željom da uspije i plasira se u finale, u kojem ima šanse napraviti isto kao i u Londonu i Riju. Bacila je 25 cm ispod norme (norma je bila 64 metra), no veseli da je hitac u trećoj seriji bio i tehnički i taktički i sportski odličan, ali je završio u mreži. Zašto? Zato jer su i u kvalifikacijama Edis i Sandra odlučili se malo poigrati, prilagoditi novom bacalištu (klizavom i brzom), ozračju (bez gledatelja) i probati ide li tehnički sve u redu. Sandra Perković je dominantna u svim tim detaljima, tako da će i finale biti vrlo neizvjesno. U to smo sigurni.

Navijamo!