Mladost se izborila za pravicu!

Vijeće sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora pod predsjedanjem Željka Pajalića donijelo je Rješenje, kojim se usvaja zahtjev HAAK Mladost o ispitivanju odluke HAS-a oko promjene sustava natjecanja za ovu godinu.
U rješenju se izrijekom navode sve stavke koje je Mladost navela protiv HAS-a, vezane uz ukidanje čak 22 discipline sportskoga hodanja i redefiniranju dodatnih 7 disciplina. HAS je pokušao svojim tumačenjem stvari prikriti samovolju pojedinaca pozivajući se na Covid, no Arbitražno vijeće je i tu bilo čvrsto, budući da HAS nije tražio pristanak suglasnost tijela državne uprave nadležne za sport, ako pravilnike mijenja u tekućoj godini.

Prigovori tipa da dopredsjednik Mladosti nema pravo zastupati klub ili da je prigovor zastario, Arbitražni je sud kompetentno odbacio.

Ovo rješenje doneseno je 30. travnja, sad je na HAS-u da ponovno promijeni natjecateljski raspored disciplinama koje je, sudeći prema odluci Arbitražnoga suda, ukinuo protupropisno i izvan postojećega Zakona o sportu.