Sandra treća

Koliko god to čudno i neobično zvuči, da - Sandra Perković treća je u bacanju diska na natjecanju Dijamantne lige u Bruxellesu. Imala je Sandra prvih 5 serija vodstvo (hitac 64.31 bacila je u prvoj seriji), no u posljednjoj je seriji Kubanka Yaime Perez bacila 65.00, a Brazilka Andressa de Morais 64.65. Sandra je probala dostići i prebaciti te daljine, no nije uspjela i ostala je treća. Ove se godine promijenila formula natjecanja u Dijamantnoj ligi, pa su unatoč bodovima iz prethodnih natjecanja, a Sandra je sva 4 puta pobijedila (u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu), atletičarke krenule od nule. Tako je naša Sandra nakon 6 godina uzastopnih prvih mjesta u Dijamantnoj ligi predala tron Kubanki.

Na svojem Instagram profilu Sandra je napisala da je potresena ovim porazom, ali i da je sasvim iscrpljena zbog zdravstvenih problema koji su je mučili prošlih dana. Zaključila je i kako je "poraz nepoznata riječ u njezinu vokabularu, no ujedno i kamenčić koji se našao na velikoj cesti uspjeha..."

U utorak je na našem stadionu Hanžek. Budite tamo i bodrite Sandru. Najbolja hrvatska sportašica svakako je to zaslužila. (jo)