Idemo bodriti Sandru!

Naša Sandra se marljivo priprema za dobar rezultat i medalju na EP u Berlinu, od 7. do 12. kolovoza, iako zapravo dio prednatjecanja počinje već 6.8. popodne.

I mi, članovi kluba se pripremamo otići u Berlin i bodriti Sandru. Želimo joj od sveg srca peto zlato za redom na europskim smotrama, nadamo se da će nas u grotlu berlinskog stadiona vidjeti i čuti kad to bude najpotrebnije.Sandrine kvalifikacije su 9. kolovoza ujutro, u 9:30 ili 11:00 sati, a finale je 11. kolovoza u 20:25 sati.

Inače, 20-ak dana prije natjecanja, organizatori su objavili da su prodali 250 tisuća ulaznica. To je najveći događaj u Njemačkoj ove godine i naravno da taj podatak veseli domaćine. Ovo prvenstvo će biti specifično po tome što će se medalje dijeliti u središtu grada, na poznatom Breitscheidplatzu, pred najmanje 3000 ljudi, koji neće morati kupovati ulaznice, ali će sudjelovati na taj način u ovoj velikoj priredbi. Kako će se himne tamo pjevati a capella (bez instrumenata), dopustite nam da se ponadamo da ćemo tako čuti i hrvatsku Lijepu našu, dok Sandra ponosno stoji na najvišem postolju. Dakako, neće se samo medalje tamo dijeliti, nego će i poseban program biti svakoga dana prvenstva posvećen atletici i praćenju atletike. Proglašenja će počinjati u 22:00 sata, nakon što na stadionu prestanu natjecanja, a svi posjetitelji otvorenog prostora u središtu grada imat će priliku pogledati sažetak dana, te uživati u proglašenjima i posebnom programu, nazvanom „Zlatni sat“. Čini nam se super....

Prvoga dana natjecanja, uz fantastičnih 10.000 metara za atletičare, mušku kuglu i kladivo, te dvostruki finale na 100 metara, za muškarce i žene, organizatori su čak odlučili gotovo pa pokloniti 2500 ulaznica, jer su im cijene spustili na 25 Eura! Postoje i posebne navijačke karte za 5 Eura, samo za jutarnja natjecanja istoga dana. Veliki dio tog prihoda namjenjen je humanitarnoj akciji „Voda za Ganu“.

Berlin je dio prve u povijesti zajedničke akcije Europskih prvenstava, zajedno s natjecanjima u Glasgowu od 2.-12.8., u organizaciji EBU (Eurovizije). Uz atletiku, radi se o vodenim sportovima, veslanju, golfu, gimnastici, biciklizmu i triatlonu. Pokaže li se ideja uspješnom, reprizu treba očekivati za 4 godine. Očekuje se oko 4500 sportaša iz 52 zemlje u svih 7 sportova. Očekuje se ukupno pola milijuna gledatelja na svim događajima.

Uz njih i mala delegacija HAAK Mladost koja navija za Sandru!