SP: Sandra u finalu, američki desant na 3000, Schippers zlato

Jutarnje bacanje diska, kvalifikacije, završile su odlčno za našu Sandru. S najdužim hicem ikad u povijesti kvalifikacija ove discipline na svjetskim prvenstvima, ušla je u finale. Dobro, imala je u prvoj seriji pogodak u zaštitnu mrežu, no druga je serija bila taman za uvjerljivi ulazak u finale. Do nedjelje će se ponovo pripremiti za veliku predstavu, a najavila je da će joj u finalu biti lakše nego u kvalifikacijama, jer obožava stadion u Londonu, sve joj se na njemu sviđa i baš voli bacati na njemu. Pa neka joj je sretno.

U skoku u dalj atletičarke su odradile baš uzbudljive skokove, pa su se smjenjivale na prve tri pozicije, sve do konačnih: prva Britney Reese iz SAD-a - 7,02, druga Darija Klišina iz Nezavisne reprezentacije (Rusija) - 7,00, a treća je bila također Amerikanka Tianna Bartoletta - 6,97. Bez medalje je, za 1 centimetar, ostala Ivana Španović iz Srbije - 6,96. Dvije su medalje uzeli Poljaci u bacanju kladiva, zlato Pawel Fajdek (79,81), a broncu Wojciech Nowicki (78,03), dok je srebro osvojio još jedan "nezavisni" sportaš, Valerij Pronkin (78,16). Američku naviku uzimanja dvije medalje nisu zaobišle ni Emma Coburn, zlatna na 3000 metara s zaprekama, te Courtney Frerichs, srebrna. Za zlato je trebalo srušiti rekord svjetskih prvenstava (9:02.58), a za srebro osobni rekord (9:03,77), dok je brončana Kenijka Jepkemoi otrčala 9:04,03. Naravno, ako je itko na svijetu stavio makar i dolar na ovakav rasplet, taj je sad bogataš, jer je ovo vjerojatno i najveće iznenađenje SP-a!!!

Za kraj, uz laganu kišu, trčale su dvjestometrašice. Jučer je najavila, a danas potvrdila superiornost - Nizozemka Dafne Schippers obranila je zlato iz Pekinga prije 2 godine, s rezultatom 22,05, njenim najboljim rezultatom sezone. Iza nje je ciljem prošla Marie-Jose Ta Lou iz Obale bjelokosti (22,08), te Shaunae Miller-Uibo s Bahama (22,15).