Ivaškovićev rekord u Tel Avivu!

Odlične vijesti nakon prvoga dana Ekipnog prvenstva Europe, 2. liga, iz Tel Aviva (24./25.6.)! Tamo su, u sastavu hrvatske reprezentacije, dvojica naših aduta: Zvonimir Ivašković i Mateo Ružić. Prvoga dana natjecanja, na vrlo visokoj temperaturi, uz jak vjetar, Zvone je istrčao svoj osobni rekord na 100 metara - 10,44. S tim je rezultatom osvojio ukupno treće mjesto, ispred njega su bili Jan Volko iz Slovačke (10,21) i Rytis Sakalauskak iz Litve (10,30), ali su obojica trčali u drugoj skupini, pa se Zvone nije ogledao u izravnom dvoboju s njima. Važan je i vjetar koji je puhao za vrijeme Ivaškovićeve utrke, od 1,3 metra u leđa, tako da će novi rekord biti priznat.

Zvone je trčao i u štafeti 4 x 100 metara, koja nije bila u najjačem sastavu, no ipak je za Hrvatsku uzela 4 boda. Pred sam start je pao Dotlić i ozljedio ruku, pa je Hrvatska jedva u zadnji čas organzirala zamjenu. Trčali su Stojanović, Kovačić, Senjarić i Ivašković. Na žalost, organizacija, a posebno pregled rezultata baš ne funkcionira u Izraelu, pa je teško na vrijeme sve doznati, no kad je u pitanju Zvonin osobni rekord – to je točno!

Mateo Ružić bio je u bržoj skupini trkača na 400 metara, a istrčao je 46,69, što je bilo dovoljno za 4. mjesto (pobjednik je Slovenac Luka Janežić - 45,47). To je ujedno 10. najbolji Mateov rezultat ikad istrčan, no i najslabiji ove godine na otvorenome.
Zvone u nedjelju trči na 200 metara, a Mateo bi trebao biti u štafeti 4 x 400 metara.

tel aviv PE ekipno 01

tel aviv PE ekipno 02

tel aviv PE ekipno 04