Sandra & Eva

Baš me nerviraju povremeni kvazinovinarski članci o našoj Sandri. Te odlično izgleda, te super se odjeva, te stalno je sama u kadru...znači prekinula je s Edisom. Moraš biti potpuno novinarski prazan i totalno neupućen u sport da bi o Sandri, najboljoj svjetskoj diskašici, tako donosio zaključke.Odmah se, uz te „novinarske“ objave, javljaju i „treneri“ koji već sad znaju da to tako ne ide, da je s njom gotovo, pa još neke potpuno besmislene primjedbe.

Više...

Promjene

Ne znam koliko ste uspjeli poloviti nove odluke unutar Međunarodnog olimpijskog odbora, ali kao čovjeku koji obožava atletiku nisu mi baš dobro sjele. Iako mi je Thomas Bach, predsjednik MOO itekako drag, njegove ideje koje vode pomlađivanju i većoj ženstvenosti olimpijskih igara čine mi se, svejedno, malo prebrze i malo prenagle. Imao sam prilike odraditi 2 intervjua s gospodinom Bachom i svaki put njegov cilj kroz njegova objašnjenja nekako ima smisla, sve dok se to ne počne provoditi. No, i inače je u životu tako, pa se sad samo moramo početi privikavati na nove odluke.

Više...

Dvorana

Recite vi što god hoćete protiv Bandića, ali kad god krene u neku izbornu utrku, sportaši glavnoga grada uglavnom dobro prođu. Eto, dolaze lokalni izbori, a Bandić je svoju izbornu utrku započeo s - atletikom. Na Zagrebačkom velesajmu je netko pronašao dovoljno veliku dvoranu da u nju stane 200 metarska atletska staza, uz pripadajući sprinterski i skakački dio i gradonačelnik se odmah dosjetio prigodno otvoriti najavu da će jednog dana u toj dvorani početi radovi za buduću atletsku dvoranu. Tipično predizborno, ali dobro zvuči. Kad jednom odrade i dodatne “visinske” radove, bit će mjesta i za skakače motkom, iako realno, niski krov u Paviljonu 1 bi možda prenizak mogao biti samo našem osječkom letaču Ivanu Horvatu. Ostali, čini mi se, mogu i u sadašnjoj visini dvorane lijepo skakati. No, neka svi odrade svoj posao, pa će i motkaši moći skakati sve visine koje im se svide. U Zagrebu ionako nemamo baš previše skakača motkom, što baš u Mladosti želimo izmjeniti nabavkom novih motki, prilagođenih našim mladim talentima. Tko zna, možda Horvat uskoro dobije kakvu konkurenciju. Konkurencija, naučili smo to, vodi k boljim rezultatima, zar ne?

Više...

Obje (ipak) nisu pale…

Sa svojim solinskim imenjakom, Juricom Gizdićem znam ponekad raspravljati o prošlosti, statistikama, zabilješkama, uspjesima, medaljama. Da, to je čovjek koji je napisao, unutar opusa od sveukupno 60-ak knjiga sa sportskom tematikom, još i 4 knjige od kapitalne važnosti za hrvatski sport, pobrojao je naime baš sve hrvatske olimpijce od 1900. do danas, skupio sve najvažnije podatke o njima. A nije to lako. Zbog nekih je doslovce hodao po grobljima, zbog drugih je telefonom budio ljude po Amerikama…

Više...