Dvoje mladostaša u Minhenu

Na EP u atletici koje se u Minhenu odvija od 15. do 21.8. među 11 hrvatskih natjecatelja nastupit će i dvoje Mladostaša. Dakako da su sve oči uprte u Sandru Perković i njezin pokušaj da šesti put zaredom bude europska prvakinja, no imamo se pravo nadati da će i Filip Pravdica dospjeti daleko u skoku u dalj. Zanimljivo, oboje imaju prvoga dana prvenstva kvalifikacije (Sandra u 18:15 ili 19:25 sati, a Filip u 12:10 sati), a odmah idućega dana im je i priželjkivano finale (Sandra 21:02 sati, Filip 20:27 sati).

Više...

Sandrine brojke

Cijeli četvrtak, 21. srpnja, će proteći u slavlju ljudi koji su vezani uz atletiku, ali i šire, jer Hrvatska ima još jednu svjetsku medalju, Sandra Perković ima još jednu veliku medalju. Srebro na Svjetskom prvenstvu! I kako svi zbrajaju Sandrine medalje, podsjetimo se ovdje na jednom mjestu nekih brojki koje Sandra ima u svojoj karijeri, većinu kao članica HAAK Mladost.

Više...

Sandra srebrna u Eugeneu!

Sandra je osvojila srebrnu medalju u SAD-u.

I prije finala bacanja diska na SP u Eugeneu znalo se da Sandra Perković ima priliku uzeti petu svjetsku medalju, što niti jednoj bacačici nije uspjelo u povijesti. Naime, Sandra ima zlato sa SP 2013., iz Rusije (67.99), te iz Londona 2017. (70.31), srebro iz Pekinga 2015. (67.39) i broncu iz Dohe 2019. (66.72). Usput, njezin osobni rekord je 71.41, bačen u Bellinzoni, 18.7.2017.

Više...

Sandra u finalu SP!

Rano jutro, pola četiri. Druga skupina kvalifikacija u bacanju diska za žene. Prva baca Sandra Perković. I disk leti na 64.23 m! Odmah preko norme, koju su postavili na 64.00 m. Visoka koncentracija na licu, eksplozija sreće nakon toga. To je Sandra, u finalu bacanja diska, šesti put za redom na svjetskim prvenstvima. Više ni ne gleda ostale, može se posvetiti pripremi za finale. U njezinoj skupini u prvom bacanju nitko nije prebacio normu, nego tek u drugoj seriji Nijemica Kristin Pudenz prebacuje 64.39 i kvalificira se u finale, a odmah poslije nje i druga Nijemica, Claudine Vita baca svoj najdulji hitac sezone, 64.98, također za izravni ulaz u finale. I onda u toj drugoj seriji izravni put u finale baca i Kubanka Yaime Perez s najboljim ovosezonskim hicem 65.32 metra. U trećoj serij gledamo još jedan najbolji rezuktat sezone, Nizozemka Jorinde Van Klinken baca na 65.66, preko norme, postaje peta diskašica s prebačenom normom u kvalifikacijskoj grupi B.

Više...