Bruna postavila novi juniorski rekord

Mladostašice nastavljaju s dobrim rezultatima! Bruna Janček, naša hodačica je 17. listopada, u gradiću Vašaš, pokraj Pečuha, u Mađarskoj, tijekom utrke na 10 km ostvarila novi juniorski rekord Hrvatske. Bruna je stazu ishodala za 52:09, gotovo 3 minute brže od dotadašnjeg njezinog osobnog rekorda. Na taj je način Bruna zaokružila priču o najboljoj hrvatskoj juniorki hodačici, jer sad drži baš sve hrvatske rekorde i najbolji rezultat na 10000 m hodanje (u Zagrebu, 18.4.2021. = 55:58.7), a to je nastavak dobrih rezultata iz mlađejuniorske konkurencije.

Više...

Mladostaš prvi, Mladost momčadski druga!

Zagrebački maraton 10. listopada donio je našem klubu sjajne vijesti. Ivan Dračar prvi je u pojedinačnoj konkurenciji, prvi je u poretku za PH u maratonu, a zajedno s Gordanom Petkovićem i Blažom Brečkom ostvarili su ukupno drugi rezultat momčadski, iza najbolje trojke Agrama. Važno je napomenuti da je ovo natjecanje, održano u sklopu 29. Zagrebačkog maratona ujedno i najbrojnije PH u maratonu ikada, pa je time i drugo mjesto momčadski Mladostaške trojke izniman uspjeh. Naime, nastupilo je više od 160 natjecatelja, s time da su za momčadski naslov kandidirali atletičari iz čak 20 klubova širom Lijepe naše. I onda Dračar bude prvi, a Mladost druga momčadski!

Više...

HALS u Varaždinu

Mladostašice i Mladostaši su u subotu, 9. listopada, nastupili na HALS-u u Varaždinu. Ne u velikom broju, kako smo do sad ponekad radili, ali dovoljno. Mladosti nije bilo u konkurenciji limačica i limača. Kod mlađih juniorki, gdje su jedino nastupile predstavnice kluba, djevojke su potvrdile odličan rad i ostvarile dobre plasmane.

Više...

Organizirali smo sjajno PH u hodanju

HAAK Mladost je, umjesto u Mrkoplju zbog radova na trasi potencijalne staze za PH, nakon konzultacija organizirao PH u cestovnom hodanju u Zagrebu, na jezeru Jarun, 2. listopada. Kako u organizacijske sposobnosti kluba ne treba sumnjati, sve je bilo odlično, zanimalo nas je kako i koliko mogu hodači Mladosti u konkurenciji iz cijele Hrvatske. HAS je u zadnji čas, bez pravog objašnjenja, umanjio značaj cijeloga prvenstva odlučivši bez suvislog objašnjenja da se disciplina 20km za žene već održala u ožujku u Slovačkoj, tako da je naprasno skinuta s programa PH, iako - da je bilo dobre volje - moglo se djevojkama podijeliti barem srebro i bronca, ako znamo da je u Dudincima, u Slovačkoj, u ožujku utrku odradila samo najbolja naša hodačica Ivana Renić, s rezultatom 1:46:16, što je 12 minuta slabije od njezinog osobnog (ujedno i hrvatskog) rekorda i bila je 25. od 29 žena koje su prošle ciljem No, neka im je na duši…

Više...